לכל הניתוחים יש סיכונים וסיבוכים
באופן כללי, שחזור שד מתאים לכל אישה. ישנם סיכונים וסיבוכים בכול ניתוח וגם בניתוחי שחזור השד.
סיבוכים רגילים של ניתוחים כגון דימום, זיהום, הצטברות נוזלים (סרומה), צלקות בולטות, או סיבוכי הרדמה יכולים להתרחש, ובמיוחד בניתוחי השחזור היותר מורכבים. בחולות המעשנות, העישון מעכב את ריפוי הפצע, מקטין את אספקת הדם לעור וגורם לעליה בשכיחות כל הסיבוכים, כולל התאוששות ארוכה יותר מהניתוח. במיעוט המקרים הסיבוכים משמעותיים ודורשים ניתוח נוסף לתיקון.
אם השחזור כולל שימוש במשתל, שהוא גוף זר המוכנס לגופך, קיימת אפשרות לזיהום של המשתל. זיהום זה מתרחש לרוב בשבועות הראשונים של הניתוח. במקרים מסוימים יהיה צורך להוציא את המשתל עקב הזיהום, למשך מספר חודשים בכדי לטפל בזיהום ובהמשך להכניס משתל חדש.
סיבוכים אחרים בשחזור עם משתל הם: התכווצות הקופסית אשר מתרחשת כאשר הצלקת או הקופסית מסביב למשתל מתחילה להתהדק. מצב זה גורם לעיוות השד, להתקשותו ולכאבים. הטיפול בהתכווצות קשה של הקופסית הוא מגוון ודורש כריתת הצלקת הפנימית או החלשתה על ידי חריצים ולעתים נדירות הרחקת המשתל עצמו.
סיבוכים אחרים למשתל: תזוזה, דליפה, קרע ויצירת קפלים נמושים או נראים.
כיום יש מספיק עדויות מדעיות כי לשחזור אין השפעה על חזרת מחלת הסרטן או על שעור התמותה ממנה, ואין הפרעה במתן טיפול כימותרפי או קרינתי במקרים של מחלה חוזרת. כירורג השד והאונקולוג ימליצו לרוב על ביצוע ממוגרפיות תקופתיות לשד המשוחזר ולשד הבריא. ממוגרפיה בשד המשוחזר עם משתל אפשרית, אך דורשת מיומנות של הבודק.
כל הנשים אשר עוברות שחזור שד צריכות לעבור תקופה של התאמה רגשית למצב החדש. כשם שלוקח זמן להשלים ולהתמודד עם אובדן השד, כך לוקח זמן להתמודד עם שד משוחזר.